اگر ۱۰۰ مجتمع سینمایی در تراز انقلاب و نظام بسازیم باز هم کم است
گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، سید مرتضی حسینی ـ قرار است پنجشنبه ۲۵ اسفندماه پردیس سینمایی «مهر کوهسنگی مشهد» به عنوان نخستین مجموعه فرهنگی چندمنظوره در قلب منطقه گردشگری کوهسنگی مشهد، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران سینمایی و هنرمندان افتتاح میشود.
این مجموعه فرهنگی با بهرهمندی از ۹ سالن سرپوشیده و ۳ سالن روباز، توسط موسسه بهمنسبز در دل منطقه گردشگری کوهسنگی مشهد و متناسب با مخاطب بین الملل و گردشگر منطقه طراحی و ساخته شده است. این پردیس سینمایی دارای ۱۱۸۰صندلی است که مجموع ظرفیت ناوگان سینمایی حوزه هنری در شهر مشهد را به بیش از ۳ هزار صندلی افزایش میدهد.
افتتاح این سینما بهانهای شد تا با ماشاالله شاهمرادی بازیگر و کارگردان اهل مشهد گفتگویی داشته باشیم که در ادامه میخوانید.
در کارنامه شاهمرادیزاده نقش آفرینی در فیلمهای سینمایی همچون «بر بال فرشتگان»، «آخرین شناسایی»، «خیلی دور خلی نزدیک»، «دستهای خالی»، «اخراجیها ۳» و «معراجیها» و سریالهایی مانند «آفتاب و زمین»، «نوروز رنگی» و «آزادی مشروط» دیده میشود.
این بازیگر سینما و تلویزیون در ابتدا با اشاره به خاطرهای از اولین حضور خود در سینما عنوان کرد: برای اولین بار بعد از انقلاب اسلامی و در سن چهارده یا پانزده سالگی به سینما هما که در محله ارگ مشهد واقع بود، رفتم. یک فیلم جنگی سامورایی دیدم که با شمشیر و نیزه همدیگر را به قصد کشت میزدند! من هم بچه بودم و برای اولین بار روی پرده چنین چیزی را میدیدم. ۱۰ دقیقه از فیلم را تماشا کردم، اما شمشیربازی تمام نمیشد و هر لحظه امکان داشت یک کدام از آنها کشته شود. پس فرار کردم و تا خانه دویدم.
** به خوراک فرهنگی خوب در سینما نیاز داریم
وی درباره احداث پردیس سینمایی «مهر کوهسنگی» مشهد مطرح کرد: ساخته شدن مجتمعهای سینمایی و فرهنگی فینفسه بسیار خوب است؛ اما مهم این است که آنجا فرمان دست چه کسی باشد تا خوراک فکری و فرهنگی به جامعه بدهد. متاسفانه سینماهای ما خوراک اجتماعی و فرهنگی درستی به بچهها نمیدهند، در حقیقت خوراکی نیست که بچههای ما نمازخوان، روزهگیر و رزمنده شوند و به کشورشان خدمت کنند؛ برعکس است.
این بازیگر ادامه داد: پول محرومان را خرج میکنیم، یک مجتمع فرهنگیِ ضدفرهنگ و علیه خوشان میسازیم. اگر بر این منوال باشد، بهتر است مجتمع فرهنگی ساخته نشود. اما اگر قرار است فرمان به دست نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد، ۱۰۰ مجتمع فرهنگی تراز انقلاب هم بسازند، کم است.
شاهمرادی درباره رابطه سینما و جامعه اسلامی اظهار کرد: در ابتدای انقلاب مردم با سینما آشتی کردند. به عنوان مثال «توبه نصوح» دیدند تا آن حرفهایی را که پای منبر میشنوند، بیایند در سینما ببینند. سریالهای «مردانآنجلس»، «امام علی (ع)»، «مریم مقدس» و «یوسف پیامبر» این کار را کردند. هنوز هم که هنوز است آقای سلحشور در این سینما مخالفان زیادی دارد یا این که خیلی از مردم مرحوم نادر طالبزاده و شهید مرتضی آوینی را به عنوان سینماگر نمیشناسد.
وی در پایان با اشاره به لزوم ایجاد محیط فرهنگی مناسب خاطرنشان کرد: اگر من با همسر و دخترم به یک پردیس سینمایی بروم و ببینم آنجا خانوادهام به دلیل سر کردن چادر انگشتنما میشوند یا وقتی در سالن سینما به تماشای فیلم نشستم، به این فکر کنم که این فیلم مناسب بچه من نیست، دیگر پایم را آنجا نمیگذارم. اگر قرار است افرادی شبیه من به یک مجتمع فرهنگی بروند، ابتدا باید فرهنگ و محیط آنجا طوری باشد که احساس بیگانگی نکنیم یا این که در آن سالن سینما نباید فیلم های به مردم عرضه شود که به نظام و شهدای اسلام توهین میکند.
انتهای پیام/